Ditt syn

Synsundersøkelsen

Lenge siden sist? Vi gir deg en grundig synsundersøkelse.

Synet vårt kan endre seg over tid og det er viktig å sjekke både styrke og øyehelse regelmessig.På Tvedt Optikk utfører vi en individuelt tilpasset synsundersøkelse, for å kunne ivareta deg og ditt behov.

Vi er 4 optikere med bred erfaring og kompetanse og setter av god tid til deg. Det finnes en rekke symptomer og plager som kan være god grunn til å sjekke synet:

  • uklart syn på avstand eller nær
  • hodepine
  • dobbeltsyn
  • synsforstyrrelser -i form av sorte prikker, lysglimt, flimmersyn, tidvis tåkesyn etc.
  • hvis du har arvelige øyesykdommer i familien

I starten av synsundersøkelsen kartlegger vi din synshverdag, og med relevante opplysninger om helse og symptomer, har vi gode forutsetninger for å undersøke synet ditt på en hensiktsmessig måte. Vi bruker avanserte maskiner og instrumenter som gjør det mulig å utføre en nøyaktig synsundersøkelse.

Undersøkelsen tar ca. 45 minutter, og noen ganger kan det være nødvendig å sette opp en ekstra time for grundigere utredning av for eksempel samsyn, tørre øyne eller øyehelse-problematikk. Vi har også kompetanse innen kontaktlinser, og vi tilpasser spesialkontaktlinser.

Ved akutte tilfeller vil du bli prioritert for å raskt bli vurdert. Optiker har direkte henvisningsrett, og ved mistanke om øyesykdommer, skade eller annet, henviser vi videre til lege eller øyelege.

Våre optikere

Hege R. Tvedt er optiker og daglig leder på Tvedt Optikk. Hun er utdannet på Kongsberg Ingeniørhøyskole i 1994 og har spesialkompetanse innen tørre øyne, barn og syn, samsyn, synstrening, kontaktlinser og skjermbruk og arbeidsplassbriller.

Tonje Nome er utdannet ved Danish college of optometry and visual science. Hun fikk sin autorisasjon innen optometri og kontaktlinsetilpasning i 2010. Tonje har spesialkompetanse innen kontaktlinser og spesiallinser (herunder kontaktlinser for keratokonus), barn og syn, samsyn, dysleksi og synstrening.

Lena Merethe Quamme er ferdigutdannet optiker med kontaktlinsekompetanse fra Kongsberg Ingeniørhøgskole i 1993. Hun har erfaring fra de fleste ulike områder av optikerfaget, inkludert synskirurgi med laserbehandlinger, linsebytte og ICL. Av annen kompetanse kan nevnes utredning og behandling av tørre øyne, samsynsutredning og synsterapi, arbeidsplassbriller, samt bruk av diagnostiske medikamenter.

Mette Kjellesvik Julsrud er utdannet optiker ved Universitet i Sørøst-Norge. Hun fikk sin Bachelor i optometri i 2006 og har senere tatt spesialisering innen kontaktlinser, tørre øyne og OCT. I 2018 fullførte hun en mastergrad med fordypning i allmennoptometri.

Førerkortundersøkelsen

Oktober 2016 ble det utvidede krav til syn mht førerkort. Hvis fastlege i dag er i tvil om at pasienten ser godt, eller om sidesynet er redusert, er det optiker eller øyelege som utfører videre undersøkelser. Ved hjelp av et perimeter kan vi undersøke nærmere om det skulle være synsfeltutfall, og videre vurdere om synsapparatet innfrir kravene i de ulike førerkort-gruppene.

Student og trenger briller?

Som student utsetter man øynene for mye nærarbeid og skjermbruk. Vi har skreddersydde løsninger for deg som kjenner deg sliten i øynene etter en dag i auditoriet eller på lesesalen. Ved tunge studier med mye lesestoff, anbefales ofte en lesebrille til avlastning for å forebygge en eventuell nærsynthet. La brillene fokusere for deg slik at du kan hvile øynene mens du leser.

Vi har alltid et godt tilbud til deg som student! Husk å vis oss studentbeviset ditt når du bestiller time.

 

.